وي افزود: حدود 100 هکتار از زمينهاي کشاورزي در عرصه اصلي درهشهر قرار دارد و با توجه به تخريب آثار باستاني توسط تراکتورها خريد اين زمينها در اولويت سازمان قرار گرفته است.
بنا بر اين گزارش، چندي پيش قرار بود سازمان ميراث فرهنگي، صنايعدستي و گردشگري بعد از اعلام نظر کارشناسان دادگستري مبني بر تعيين قيمت زمينهاي کشاورزي، به تدريج هزينه خريداري اين زمينها را تأمين کند اما مشاور املاک سازمان ميراث فرهنگي اعلام کرد که خريد زمينهاي کشاورزي بايد بهصورت يکجا انجام شود.
با توجه به نظر کارشناسان دادگستري قيمت زمينهاي کشاورزي دره شهر 4 ميليارد تومان برآورد شده است.
در صورت خريداري نشدن اين 30 هکتار زمين، تراکتورها و ماشينهاي سنگين کشاورزي به مرور زمان موجب تخريب آثار تاريخي که قرنها در دل خاک در امنيت کامل به سر ميبردند، خواهند شد.
شهرستان درهشهر در شرق استان ايلام واقع است. اين شهرستان در فاصله حدود 120 کيلومتري جنوب شرق مرکز استان قرار دارد و از شمال به شهرستان شيروان چرداول،از شمال غرب به شهرستانهاي ايلام و مهران، از جنوب به شهرستانهاي دهلران و آبدانان و از شرق و شمال شرق به استان لرستان محدود ميشود. مساحت کل شهرستان درهشهر 1480 کيلومتر مربع است که بر اساس جديدترين تقسيمات کشوري اين شهرستان به 3 بخش بدره، ماژين و مرکزي تقسيم شده است. شهر تاريخي سيمره در بخش مرکزي و در جنوب غرب درهشهر قرار دارد.
دره سيمره از ديرباز به لحاظ ويژگيهاي طبيعي، اجتماعي و اقتصادي و موقعيت خاص استراتژيکي خود ـ که در حد فاصل دو عارضه مهم طبيعي کبيرکوه و رود سيمره واقع شده ـ همواره مورد توجه گروههاي انساني بوده است. کبيرکوه دو حوزه بزرگ جغرافيايي در منطقه غرب ايران به نام پشتکوه و پيشکوه را تشکيل ميدهد. اکثر محققان، مورخان، جغرافينويسان و سفرنامهنويسان قديم از پشتکوه به نام ايالت ماسبذان و از پيشکوه به نام ايالت مهرجانقذق نام بردهاند و پايتخت ماسبذان را سيروان (شيروان) ميدانند که ويرانههاي آن در ميان روستاي سرابکلان از توابع شهرستان شيروان چرداول واقع است و پايتخت مهرگان کدک را سيمره يا درهشهر امروزي ميدانند.
به استناد گفته اکثر مورخان از جمله ابواسحاق ابراهيم اصطخري، ابن حوقل، لسترنج، ابودلف و در آثار البلاد و اخبار العباد قزويني و همچنين کتاب البلدان، حمزه اصفهاني، مستوفي، ابن اثير و مقدسي نام سيمره براي اين شهر تاريخي ذکر شده است. متأسفانه امروزه در بين عموم مردم ذکر نام ماداکتو بر اين شهر عموميت يافته و بر آن تاکيد ميکنند. ماداکتو يکي از شهرهاي ايلامي است که تاريخ آن به نيمه دوم هزاره دوم ق.م بر ميگردد، اين در حالي است که بر اساس کاوشها و بررسيهاي باستانشناسي قدمت اين شهر تاريخي به دوره ساساني و قرون اوليه اسلامي برمي گردد.
115/S/H
انتهای پیام/